Flat Preloader Icon Pagina wordt geladen

Financiëring &

Overdracht

Financiering:
Om te kunnen groeien (of starten) is er vaak een financiering benodigd. Met ervaring en een goed netwerk van partners heeft inFinance oplossingen en kent de weg om financiering voor MKB bedrijven aan te trekken. Dit kan zijn voor een investering in productiemiddelen, in werkkapitaal of bijvoorbeeld een overname van een bedrijf. Alles staat of valt echter met een goede basis en een goed plan.

Herstructurering:
Er kunnen momenten ontstaan wanneer je bedrijf niet meer in control is, de betalingstermijnen van crediteuren oplopen en de winstgevendheid van de onderneming terug loopt. Wanneer je dit ervaart of, beter nog, aan ziet komen, kan het goed zijn om de onderneming gezamenlijk met de mensen van inFinance kritisch onder de loep te nemen. Tijdens dit proces wordt vanuit de verschillende disciplines van inFinance bekeken welke bedrijfsonderdelen of processen aanpassingen behoeven om weer te komen tot een winstgevende en gezonde organisatie die zijn facturen zonder problemen kan betalen.

Overname begeleiding:
Er komt een moment dat het stokje wordt overdragen, is het niet wegens pensioen dan is het wel om een andere reden. Het overdragen van een bedrijf is vaak een emotioneel proces en vraagt een gedegen voorbereiding. Opvolgingsvragen zijn er legio. Wordt de overnamekandidaat één van de kinderen, iemand uit het bedrijf (Management Buy Out) of een buitenstaander (Management Buy In)? Wordt de onderneming met of zonder vastgoed verkocht? Wat is mijn bedrijf dan waard? Hoeveel houd ik over als ik de bank heb afgelost en heb afgerekend met de fiscus? Hoe zit het met mijn pensioenvoorziening? Wat wordt mijn inkomens- en vermogenspositie na de overdracht van het bedrijf? Dit laatste is zeker niet onbelangrijk en wordt vaak totaal onderschat. Voor al deze vragen en meer kan inFinance je bijstaan in het volledige traject.

Financiële planning:
Naast het werkzame leven heb je mogelijk nog meer plannen en wensen. Om deze te kunnen verwezenlijken is het van belang dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Een gedegen financiële planning is dan een uitkomst, zodat je weet wat je te besteden hebt. Wij werken zogenaamd met de “WHIN”methode, oftewel Wat Heb INodig om de wensen en dromen te kunnen realiseren. Vervolgens gaan we met de WHIN als basis eens kijken hoe je het benodigde inkomen/vermogen bereikt om de wensen en dromen die je hebt te kunnen verwezenlijken.

Ons team neemt het werk graag uit handen zodat je je zelf op de onderneming kunt richten!

Administratie

Controlling

Fiscale Advisering

Financiering

Sanering